Tilstandsrapport NS 3424 / 3600

  • En tilstandsrapport skal være basert på en grundig befaring av boligens tekniske tilstanden.
  • Rapporten beskriver avvik fra bestemte referansenivåer, det vil si byggeforskriftene og/eller normale forventninger om tilstand etter slit og elde. Tilstandsrapporter skal også beskrive tilstandssvekkelser i byggverk.
  • En tilstandsrapport kan omfatte en del av eller hele bygningen.
  • Tilstandsrapport inneholder ikke arealmåling.

Tilstandsrapport våtrom

Tilstandsanalysen går ut på å registrere og vurdere tilstanden til en bygning eller deler av en bygning, som for eksempel våtrommet. Den beskriver avvik fra bestemte referansenivåer, det vil si byggeforskriftene og normale forventninger om tilstand etter slitasje og elde. Resultatet skal danne basis for økonomiske beregninger eller arbeider.

Tilstandsanalyser nyttes som grunnlag for mange ulike formål, for eksempel kjøp og salg av eiendommer, planlegging av ombygging og vedlikeholdsplan, ferdigbefaring, garantibefaring og taksering. Metode og rapportform som benyttes vil avhenge av formålet med tilstandsanalysen.

Tilstandsanalysen er i stor grad lik en boligsalgsrapport, men skiller seg fra denne ved at det i en boligsalgsrapport legges spesiell vekt på de byggetekniske forholdene som er relevante ved eierskifte og at det i tilstandsanalysen ikke er medtatt en verdiberegning

KONTAKT OSS

Vestfold Takstsenter AS

Telefon:
(+47) 958 34 763 / (+47) 482 01 121

E-post:
post@vestfold-takst.no

Adresse:
Vårveien 22, 3024 Drammen

Åpningstider:
Mandag – fredag: 08:00 – 16:00

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle